duminică, 1 iunie 2008

PENTRU GURMANZI CITEVA RETETE SCRISE SI TESTATE DE MINE




Mincare de spanac cu carne tocata

Incrediente; 1kg spanac,1kg carne tocata,4,5 oua 2 cepe,2 morcovi,2 linguri faina,4,5 de catei
usturoi,1 lingura vegeta,sare si piper dupa gust si putina apa

Mod de preparare: Spanacul se spala si se pune la fiert in apa cu sare aproximativ 20-30 min.Ceapa tocata marunt se pune la calit impreuna cu morcovul dat prin razatoare si carnea tocata.Dupa ce toate sau calit bine se adauga vegeta,piperul, faina si apa apoi se mai lasa la fiert cam 15 min.pina ce se leaga sosul apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca un pic.Acum pregatim spanacul .Dupa ce a fiert il scurgem de apa il zdrobim cu telul pina iasa ca un pireu apoi amestecam cu carnea tocata oua-le usturoiul pisat omogenizam totul bine apoi mai punem pe foc cca 15 min.


Micare de spanac cu carne de porc ,vita,pui

Ingrediente ; carne aproximativ 1kg,spanac aprox.500gr,usturoi ,ceapa,vegeta ,piper,5 oua unu
doi morcovi una doua linguri faina


Spanacul se spala se pune la fiert in apa cu sare .Dupa ce fiert se scurge de apa si se zdrobeste cu telul.Carnea se spala si se pune la fript taiata in bucati mai mici.Cind este aproape fripta se adaoga ceapa tocata morcovul vegeta faina si un pic de apa sau lapte si se mai lasa un pic pe foc pina se ingroasa sosul apoi se ia de pe foc se amesteca cu spanacul se pune usturoiul pisat si se pune toata compozitia intr-o tava unsa cu unt apoi se sparg oua-le in tava peste spanac (oua-le trebuie sa ramina intregi in tava nu se amesteca cu compozitia) se da la cuptor cca.20-30 min.Facultativ peste oua se poate rade cascaval.


Tocinei din dovlecei


Ingrediente : doi dovlecei(cam la600 – 700gr buc.) doi cartofi ,3 oua,faina,vegeta ,piper

Dovlecei se spala se dau prin razatoare cu gauri mari si se lasa cca.1 ora cu putina sare sa se scurga apa din ei apoi se scurg bine se amesteca cu cartofii la fel dati prin razatoare si cu incredientele de mai sus (De precizat ca faina se pune pina compozitia devine ca un aluat mai moale)se da gust apoi intr-o tigaie se pune ulei si cind este bine incins se ia din compozitie cu o lingura muiata in apa ca sa nu se prinda si se pune la prajit apasin-d usor cu dosul lingurei pina ce ajunge de forma unei chiftele.



Pulpe de pui cu legume la cuptor

Ingrediente : 4-5 pulpe pui, 1kg cartofi,2-3 morcovi mai mari, o telina mica,un pastirnac,2-3 ardei doua cepe,3-4 catei de usturoi o conopida,vegeta

Pulpele se spala si se pun la fiert impreuna cu morcovii ,telina, pastirnacul toate taiate rondele.
Cind sint aproape fierte se mai adauga cartofii taiati in patru conopida rupta in bucati vegeta dupa gust se lasa pe foc pina sint toate fierte apoi se scot toate legumele si carnea pe o tava si lasam sa se raceasca putin.Intr-o tava de cuptor punem putin ulei sau unt punem ceapa tocata marunt iar peste ceapa punem pulpele le condimentam si le dam la cuptor 20 min.apoi scoatem tava punem si amestecul de legume peste pulpe facem un mujdei din usturoi si golim peste compozitie apoi mai dam la cuptor cca.20-30min. Servim cu salata de varza este excelent !!!!
Din zeama in care au fiert legumele si carnea se poate face o supa


Placinta cu brinza sau mere

Dintr-un kg faina, drojdie cit o nuca 100 ml ulei , un ou, lapte,sare ,zahar se framinta un aluat dupa care se lasa sa se odihneasca cca 1 ora apoi se imparte in patru portii egale .Din fiecare portie se intinde cite o foaie peste care se pune umplutura de mere sau brinza dupa care se ruleaza si se pune in tava unsa cu putin ulei(se fac doua cu brinza si doua cu mere).umpluturile se fac astfel :brinza telemea de vaca sa nu fie prea sarata sau cu brinza dulce cc 500 g se amesteca cu un ou ,zahar, putina esenta de rom un pachet mic de stafide apoi se intinde pe foi
Merele se dau prin razatoare (1-1,5 kg)apoi se pun la prajit in putin ulei pina isi schimba culoare apoi se pune scortisoara si zahar dupa gust se ia de pe foc si se mai adaoga putin gris pentru a absoarbe zeama careramine se lasa sa se raceasca apoi se intinde pe foi.


Sorici umplut


Incrediente ; o limba de porc,jumatate de ficat de porc,jumatate kg carne tocata,un borcan de ciuperci,o bucata mare de sorici, 3 oua , o ceapa, o sticla bere neagra,condimente,sare

Mod de preparare ;Se fierbe limba si ficatul apoi se taie in bucati mai mici.Intr-o tigaie se pune putin ulei se pune ceapa tocata marunt ciupercile taiate felii subtiri si carnea tocata si se lasa sa se prajeasca pina capata o culoare maronie apoi se condimenteaza se adaoga ficatul si limba taiata marunt ,ouale si se amesteca toate lasindu-le la foc mic inca 10 min.Aceasta cpmpozitie se intinde pe bucata de sorici,se ruleaza si se leaga cu ata sa nu se desfaca apoi se pune intr-o tava unsa sepune berea peste sorci se pune putin coriandru si se mai lasa pe foc cca.15 min. stropindu-se soricul cu zeama din tava apoi se ia de pe foc se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor 20 min.Sa avet pofta



Rulada din pulpe de pui

Se iau pulpele de pui(cite portii doresti atitea pulpe) se dezoseaza se condimenteaza apoi se dau la frigider citeva ore dupa care se intind pe o tava si fiecare bucata se unge cu mustar apoi se pune o bucata de sunca afumata se rade cascaval din abundenta si felii subtiri din ou fiert ,se ruleaza carnea se prinde cu scobitori sa nu se desfaca se pune in tava cu putin ulei se stropeste cu vin si se da la cuptor cca o ora.Se serveste cu pireu sau pilaf


Conopida la cuptor

Avem nevoie de 5 oua ,o conopida ,o rosie ,2 cepe ,3,4 catei de usturoi,200-300 grame slanina afumata,200-300 gr.kaiser, 2-3 linguri smintina.
Cum preparam ? Conopida o desfacem in bucati mici o spalam si o punem la fiert cu o lingura de vegeta.Cind este gata o scurgem de apa si in oala in care a fiert punem toate incredientele de mai sus tocate potrivit si amestecam bine dupa care punem totul in tava si dam la cuptor cca 20 min.Slanina inainte de a fi pusa in oala se taie marunt si se prajeste putin apoi se amesteca cu celelalte incrediente.Facultativ se poate rade brinza cu 5min inainte de a se scoate din cuptor



Mincarica din pulpe de pui cu legume

Avem nevoie de 2-3 pulpe de pui ,10 ardei grasi 2-3 vinete 0,5 kg rosii ,5 cepe mari,vegeta,piper.
Cum preparam ; Pulpele le fierbem in apa cu o lingura vegeta apoi le dezosam,ardei si vinetele le coacem le curatam de coaja apoi le tocam .Intr-o oala punem c-am 100ml ulei adaugam ceapa taiata julien o lasam putin sa se moaie apoi punem carnea ,ardei,vinetele si rosiile taiate ii dam gust cu sare sau vegeta si piper si lasam sa fiarba la foc mic cca jumatate de ora amestecind din cind in cind sa nu se prinda de fund la oala

Niciun comentariu: