marți, 15 noiembrie 2011

PROPUNERI CULINARE>>>

Va astept pe toate femeile....si barbatii la o discutie despre arta culinara,despre retete(chiar astept sa postati retete)si chiar vreau sa vad cine sint cei mai buni in arta culinara..barbatii sau femeile.Daca din toate retetele care vor fi postate pina la sfirsitul anului pe acest blog una din ele o sa imi placa foarte mult acea persoana va primi un premiu din partea mea.Bineinteles premiul va fi mai mult simbolic,dar acea persoana va ramine cu o amintire placuta.Si...apropo nu vreau retete de pe internet vreau retete facute de voi,din inspiratia voastra,chiar daca sint de prajituri,mincare ..orice.

3 comentarii:

MIHAIBOSS68 spunea...

Cautati in arhiva si acolo o sa gasiti niste retete proprii.Daca va plac POFTA BUNA!!!

MIHAIBOSS68 spunea...

Hai sa va zic eu o reteta pe care am facut-o simbata asta.Am cumparat cam 2-2,5 kg de carne de porc(de preferat sa aiba si putina grasime)am taiat-o in bucati mai groase(cam cit un ou mai mare)am condimentat,cu vegeta si piper apoi am dat carnea la frigider cca 4 ore.Am luat o oala mai mare(de preferat ceaun) am pus carnea acolo am pus apa cit sa cuprinda si am lasat sa fiarba pina a scazut aproape toata apa apoi am pus niste bucati de cirnati de casa proaspeti(cit vreti voi)niste legume(ce aveti in congelator),4-5 catei de usturoi,si am lasat sa fiarba pina scade toata apa si incepe sa se friga.Am lasat 5 min sa se friga am oprit focul,apoi am facut o mamaliga si niste oua fierte.E un deliciu.Pofta mare!!!

MIHAIBOSS68 spunea...

CITEVA RETETE PERSONALE..
Placinta cu mere
Necesar

- 1-1,5 kg mere
- 5 oua
- 2 cani de lapte
- 2 cani zahar (aceeasi masura cu laptele,se poate pune si o cana daca doriti sa nu fie asa dulce)
- 200 ml de ulei
- 1 plic praf de copt
- 2 pilc zahar vanilat
- scortisoara
- faina

Preparare:

Se dau merele prin razatoare si se pun la calit cu zahar(cca 5 linguri) si scortisoara, la foc potrivit sa nu se arda zaharul. Intre timp se bat ouale cu cele 2 cani de zahar pana se omogenizeaza bine, se adauga uleiul si laptele, praful de copt (nestins), zaharul vanilat si faina cat sa fie mai groasa compozitia decat o smantana grasa. Dupa ce s-au calit merele se lasa sa se raceasca (tipp : puneti cratita cu merele calite intr-una mai mare cu apa rece! ) Se unge tava cu putin ulei si se tapeaza cu faina. Se pune 3/4 din compozitie in tava se adauga merele calite si se toarna restul de compozitie peste mere. Chiar daca nu acopera in intregime merele nu e nici o nenorocire ca se va umfla primul strat de compozitie si va cuprinde merele! Se lasa la cuptorul incins la 180 grade cca 40 minute! E gata cand e rumena deasupra! Se pudreaza cu zahar praf.

POFTA BUNA!

FRIPTURA DE PORC (PURCEL) LA CUPTOR

Avem nevoie de aproximativ 2kg de carne pe care le punem la fiert impreuna cu 4-5 morcovi mai mari (carnea o lasam intreaga sau taiata in jumatate) adaugam putina sare si lasam sa fiarba cca o ora apoi o scoatem pe un platou impreuna cu morcovii o lasam sa se raceasca apoi taiem morcovii cubulete si ii punem intr-o tava cu ulei,taiem si carnea felii cam de un cm.(ca si la gratar)si o punem peste morcovi apoi condimentam cu piper ,vegeta si dam la cuptor pina se rumeneste carnea.Separat pregatim un sos din 2-3 linguri faina, 2 linguri bulion,1 lingura mustar pe care le amestecam impreuna adaugam apa rece pina se subtiaza mai adaugam putin piper, boia de ardei dulce,si vegeta sau sare apoi cind este carnea rumenita adaugam acest sos peste si mai dam la cuptor pina se leaga sosul.Se serveste cu pireu de cartofi si acritura.

MINCARICA DE ARDEI

Necesar

-20-25 ardei gras
-4-5 cepe mari
-1kg rosii
-2 morcovi
smintina(optional)
-usturoi(ptr mujdei)
-sare,piper
-ulei

Mod de preparare
Coacem ardei ii curatam de coaja si scoatem cotorul cu seminte.Tocam ceapa si o punem la prajit in ulei(cam 250 ml) cind se moaie putin ceapa adaugam rosiile taiate felii ,morcovii dati prin razatoare,apoi ardeii lasam sa fiarba asa cam aproximativ o ora la foc mic. Adaugam sare, piper dupa gust.Se serveste cu smintina sau cu mujdei sau si cu una si cu alta dupa preferinte.

Carne de pui cu macaroane si cartofi

Necesar

-un pui sau 4-5 pulpe
-1-1,5 kg cartofi
-2 morcovi
-jumatate pachet macaroane
-un pachet unt
-vegeta,piper

Mod de preparare
Fierbem carnea cu cartofii si morcovii(cartofii ii taiem cubulete mai mari si ii adaugam cind e aproape fiarta carnea)iar cind sint toate fierte le scoatem pe un platou iar in supa ce rezulta de la fierbere adaugam macaroanele sa fiarba si ele apoi le scoatem pe un platou.Dezosam carnea de pui si o lasam bucati mai mari nu o tocam apoi o amestecam impreuna cu cartofii si macaroanele si morcovul taiat cubulete si adaugam vegeta si piper ptr.ai da gust.Trebuie sa avem grija cind amestecam toate sa nu zdrobim prea tare cartofii.Punem intr-o tava jumatate din pachetul de unt apoi punem toata compozitia in tava uniformizam si punem restul de unt taiat bucati mici sa acopere cit mai mult din suprafata tavii si dam la cuptorul incins cca 30min.Serviti cu acritura sau mujdei de usturoi. Pofta mare

POFTA BUNA !!!!!

Poate ca aceste retete o sa le gasiti si pe net,insa cind eu le-am facut nu am cautat sa vad daca ele exista.