Friptura de porc
Incrediente:
- 1-1,5 kg pulpa sau ceafa de porc(e bine sa fie carnea un pic mai grasa)
- 4-5 linguri ulei de masline
- sare si piper
- boia de ardei dulce
- cimbru si rozmarin
-putina vegeta
-4-5 catei de usturoi
-un pahar de vin
- o jumatate litru suc de rosii
-daca va place mai condimentat puteti pune si un pic de boia iute sau ardei tocat marunt
Ce aveti de facut.
Pregatiti o marinata din : 2-3 linguri de ulei de masline, sucul de rosii, usturoiul tocat, sare, piper, boia, cimbru, rozmarin, vegeta. Toate aceste ingrediente se pun într-un bol si se amesteca bine, pâna obtineti o pasta omogena.
Taiati carnea ca pentru gratar 1-2cm grosime dar nu o bateti o puneti asa cum e in tava(nu o taiati foarte subtire ca se usuca prea tare si isi pierde savoarea)
Luati pasta(marinata) si faceti în asa fel încât feliile de carne sa fie bine unse pe ambele parti . Lasati carnea sa stea în aceasta marinata 2-3 ore daca nu aveti rabdare mai mult(eu am lasat-o de azi pe maine in frigider).
Pregatiti apoi tava.
Turnati putin ulei de masline pe fundul tavii, asezati feliile de carne si turnati marinata care mai ramine dupa ce ati pus carnea in tava, apoi turnati o cescuta mica de apa.
Acoperiti tava cu folie de Al. si introduceti la cuptorul incalzit. Verificati din când în când sa vedeti cum sta treaba. Eu am întors feliile de carne în sosul format în tava de vreo 2 ori.
Dupa aproximativ o ora am observat ca este aproape gata(verificati daca carnea este facuta nu toate cuptoarele au acelasi timp de coacere). Atunci am descoperit tava si am mai lasat carnea sa se rumeneasca înca vreo 10-15 minute .
Daca folositi mai multa carne mariti cantitatile de incrediente.
Foarte important : Nu spalati tava pana nu ati înmuiat în sosul ramas un colt de pâine proaspata. Face toti banii!! POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu