vineri, 31 ianuarie 2014

PRAJITURA ,,MIHAI"

INCREDIENTE BLAT 4 oua 200 gr zahar 1 plic zahar vanilat 220 gr faina 1/2 plic praf de copt 200 ml frisca 3 lingurite cu varf cacao 2 linguri rom PREPARARE Se bat cu mixerul ouale si zaharul timp de 2 minute. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca usor cu un tel.Se incorporeaza cacaoa,romul si zaharul vaniliat. Frisca se bate pana sta pe tel. Se incorporeza frisca in 3 transe in aluat, amestecand usor cu telul, sa nu se lase. Se unge cu ulei sau unt o tava de chec si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in tava. Se bate tava de masa sa se aseze aluatul. Se coace blatul la 160C, timp de 50 minute. Cind este copt se scoate din cuptor si se taie pe orizontal in doua sau trei foi(cum doriti) apoi se umple cu crema de mai jos. CREMA 1: 250 ml frisca lichida 125 g ciocolata cu lapte 100 g ciocolata amaruie Se topeste ciocolata,impreuna cu frisca nebatuta... la aburi,apoi se lasa la frigider pina se raceste CREMA 2: 150 g unt 100 g zahar 30 g cacao pudra 1 lingurita esenta de vanilie Se freaca untul cu zaharul pina se moaie apoi se amesteca cu CREMA 1 pina devine cremos.(Atentie sa nu fie calde cremele ca se taie).Daca doriti sa faceti creme diferite la culoare folositi la crema 1 ciocolata alba,iar la crema 2 nu folositi cacao.Se umple foile cu aceasta crema iar deasupra se face o glazura de ciocolata daca doriti ,daca nu se pune tot din crema care sa folosit la umplutura. GLAZURA DE CIOCOLATA: Ingrediente 5 linguri lapte, 6 linguri zahar, 1 lingura cacao. Mod de preparare Glazura se poate folosi pentru diferite prajituri si torturi si se prepara foarte usor. Toate ingredientele se fierb 10 minute si se pune pe foi.

Niciun comentariu: