sâmbătă, 14 mai 2016
CIUPERCI LA TIGAIE..
Ca sa iasa bun folosim:
1kg ciuperci champinigon
o legatura ceapa verde
o legatura usturoi verde
un dovlecel
200 ml vin alb
5-6 felii de sunca
100 ml de ulei
o lingura boia dulce,sare,piper dupa gust
o legatura patrunjel
Cum preparam?
Curatam ciupercile(le lasam intregi) apoi punem tigaia pe foc cu ulei,punem ciupercile si lasam sa se rumeneasca(la foc mare)amestecind cu o lingura de lemn apoi punem dovlecelul tocat marunt,ceapa si usturoiul la fel tocat marunt,lasam pina se moaie apoi punem sunca la fel taiata marunt,lasam 15-20 min sa se prajeasca apoi adaugam vinul,boiaua,piperul,sarea dupa gust si lasam la foc mic cca 30min,adaugam patrunjelul tocat marunt si oprim focul.Se poate servi cu garnitura de orez sau cu cartofi.....sau pur si smplu asa cum este.Pofta buna!!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu