luni, 2 mai 2016
CORNULETE SARATE
500g faina ( eu am folosit 250g de secara si 250g neagra )
20g drojdie proaspata
100ml ulei
100ml lapte
1 lingura smantana
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
1 lingurita unt topit
1 ou
1. Frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi adaugam 1 lingurita de faina si laptele caldut.
Lasam sa creasca si o adaugam la faine cernuta intr-un bol. Punem si restul ingredientelor si framantam rapid un aluat elastic. Lasam sa creasca 30 min la loc cald acoperit cu un prosop.
2. Impartim aluatul in 6 bucati. Fiecare bucata o intindem formand un cerc cu diametrul de 35 cm. Cu un cutit ascutit taiem cercul din aluat in 16. Rulam usor din exterior spre interior.
Ungem cornuletele cu ou batut in care am pus si putina sare. Eu am pus sarea deasupra.
Eu am facut si umplute cu felii de bacon,dar se pot umple si cu brinza,cascaval sau pur si simplu doar rulate si pus mac sau sare,susan..deasupra.
3. Asezam cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem la 190g C timp de 15-20 min.
Servim calde sau reci.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu