DIETA DANEZA
Cunoscută și sub numele de dieta care schimbă metabolismul, dieta
daneză este un regim alimentar care se bazează pe reguli și restricții
deosebit de stricte. Astfel, nu doar că pierzi kilogramele nedorite,
dar, de asemenea, îți îmbunătățești metabolismul și estompezi celulita.
În timpul dietei daneze, greutatea scade relativ repede datorită unei
diminuări semnificative a cantității de grăsimi și de carbohidrați pe
care le consumi. Cei care vor să urmeze acest regim alimentar, trebuie
să respecte câteva reguli. Doar așa reușești să pierzi până la 20 de kg
în 13 zile.
Păreri pro și contra
Toate dietele sărace în calorii au dezavantaje. Principalul
inconvenient al acestui regim alimentar este că organismul nu primește
toate substanțele nutritive necesare. Rezultatul? Dificultăți de
concentrare, slăbiciune, stare de somnolență, iritabilitate.
Din acest motiv, dieta nu este recomandată persoanelor care
desfășoară o muncă fizică și nici celor bolnavi sau care s-au tratat
recent de vreo afecțiune. Asta pentru că acest regim alimentar slăbește
sistemul imunitar și crește riscul de îmbolnăvire. Specialiștii atrag
atenția că dietele sărace în calorii pot provoca, de asemenea, boli de
rinichi și de intestine.
Pe de altă parte, în ciuda tuturor dezavantajelor menționate mai sus,
mulți care au slăbit cu această dietă spun că regimul are rezultatelor
vizibile. În plus, kilogramele pierdute nu se depun la loc după
încheierea dietei. Un alt avantaj este faptul că dietă daneză
îmbunătățește metabolismul și grăsimile pierdute nu se depun la loc
vreme de doi ani. Însă cel mai important avantaj este că dieta
estompează celulita.
Ce reguli să urmezi dacă ții dieta
1. Dieta durează doar 13 zile.
2. Trebuie să mănânci doar de 3 ori pe zi, întotdeauna la aceeași
oră: micul dejun trebuie luat înainte de ora 9.00 dimineața, prânzul
până în ora 14.00, iar cina între orele 17.00 și 18.00.
3. Este esențial să mănânci doar acele produse care sunt listate în meniu și să nu le înlocuiești cu altceva.
4. Bea cel putin 2 litri de apă pe zi.
5. Nu folosi sare sau alte condimente.
6. Nu bea alcool, mânca dulciuri sau alte snacksuri.
7. Consumul alimentelor prăjite este interzis.
8. Dacă ai făcut o greșeală, după 6 zile de dietă, este necesar să
întrerupi regimul; îl poți reîncepe, dar nu mai devreme de trei luni.
9. Se recomandă să iei vitamine și minerale pentru a preveni deficiența de nutrienți.
10. Dacă ai terminat cu succes dieta, o poți repeta după 2 ani.
11. După terminarea dietei, aportul de calorii ar trebui să fie
crescut treptat, pentru a evita șocul caloric și creșterea în greutate.
Exemplu de meniu pentru 13 zile
Ziua 1 Mic dejun: o ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr. Prânz: 2
ouă fierte, 400 g de spanac fiert și 1 roșie. Cină: 200 g de carne de
vită și 150 g de salată cu suc de lămâie și ulei de măsline.
Ziua 2 Mic dejun: o ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr. Prânz:
250 g de șuncă și 1 cană de iaurt. Cină: 200 g de carne de vită și 150 g
de salată cu suc de lămâie și ulei de măsline.
Ziua 3 Mic dejun: 1 ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr și 1
felie de pâine prăjită albă. Prânz: 2 ouă fierte tare,100 g șuncă slabă
și 150 g de salată verde. Cină: 1 roșie,1 țelină fiartă și 1 fruct
(opțiuni: mere, portocale sau pere).
Ziua 4 Mic dejun: 1 ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr și 1
felie de pâine prăjită albă. Prânz: 1 cană de iaurt natural și 200 ml de
suc de portocale. Cină: 1 ou fiert tare, 1 morcov ras, 250 g de brânză.
Ziua 5 Mic dejun: 1 morcov ras. Prânz: 200 g de pește fiert, gătit cu
unt și suc de lămâie. Cină: 250 g de carne de vită cu piure de țelină.
Ziua 6 Mic dejun: 1 ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr și 1
felie de pâine prăjită albă. Prânz: 2 ouă fierte tare și 1 morcov ras.
Cină: 300 g de carne de pui și 150 g de salată cu suc de lămâie și ulei
de măsline.
Ziua 7 Mic dejun: 1 ceașcă de ceai fără zahăr. Masa de prânz: numai apă. Cină: 200 g de miel gătit la cuptor și 1 măr.
Ziua 8 Mic dejun: 1 ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr. Prânz: 2
ouă fierte, 400 g de spanac fiert și 1 roșie. Cină: 200 g de carne de
vită și 150 g de salată verde, cu suc de lămâie și ulei de măsline.
Ziua 9 Mic dejun: 1 ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr. Prânz:
250 g de șuncă și 1 cană de iaurt natural. Cină: 250 g de carne de vită
și 150 g de salată verde, cu suc de lămâie și ulei de măsline.
Ziua 10 Mic dejun: 1 ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr și 1
felie de pâine prăjită albă. Prânz: 2 ouă fierte tare, 100 g de șuncă
slabă și salată verde. Cină: 1 roșie,1 țelină fiartă și 1 fruct
(opțiuni: mere, portocale sau pere).
Ziua 11 Mic dejun: 1 ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr și 1
felie de pâine prăjită albă. Prânz: 1 cană de iaurt natural și 200 ml de
suc de portocale. Cină: 1 ou fiert tare, 1 morcov ras și 250 g de
brânză.
Ziua 12 Mic dejun: 1 morcov ras. Prânz: 200 g de pește fiert,gătit cu
unt și stropit cu suc de lămâie. Cină: 250 g de carne de vită cu piure
de țelină.
Ziua 13 Mic dejun: 1 ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr și 1
felie de pâine prăjită albă. Prânz: 2 ouă fierte tare și 1 morcov ras.
Cină: nimic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu